За сайта

Базова подготовка

Контрол над мисълта

Гадаене с руни

>>> Форум

 

Гадаене с 5 руни

Този метод е подобен на "трите Норни", но се избират още две руни, които дават допълнителна информация за възможна помощ, която бихте могли да получите и за пречлите, които ще ви се наложи да преодолеете. Метода е известен още и като "четирите посоки на света".

1. Обмислете внимателно въпроса, чийто отговор очаквате да ви дадат руните. Опитайте се да го формулрате колкото се може по-кратко и ясно и да го сведете до едно, максимум две изречения.

2. Изчистетее ума си от всякакви мисли. От бутона "РАЗБЪРКВАНЕ" стартирайте процеса на разбъркване на руните.

3. За около минута задръжте в ума си въпроса без да допускате никакви други мисли. През това време оставете руните да се разбъркват. Когато почуствате, че сте готови, натиснете бутона "СТОП".

4. Изберете последователно 5 руни. Не мислете за избора си, оставете ръката сама да ги избере.

5. Проверете значението на всяка руна като внимавате дали излиза права или обърната.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Гадаене с 5 руниРуни 1, 2 и 3 представят съответно минало, настояще и бъдеще.

Руна 1 описва причините, факторите, събитията и действията в миналото, които са довели до проблема, до днешното състояние на нещата.

Руна 2 е проблема в момента, настоящата ситуация.

 

Руна 3 - това е резултата от гадаенето, развитието на ситуацията, решението на проблема.

Руна 4 е указание за помощтта, която бихте могли да очаквате при решаването на проблема. Тя може да дойде от приятел, роднина, от случаен човек. Тази руна дава по-конкретна информация дали ще получите помощ и от кого.

Руна 5 представя пречките, които ще срещнете докато се борите с проблема. Тези пречки са нещо, което не може да се отмени. Трябва да ги приемете и преодолеете.